Facial Powder Mask

Facial Powder Mask

Facial Powder Mask

 

Vi älskar ju multifunktionella produkter, i det här inlägget går vi genom vår allt i allo mask som du kan använda på så många olika sätt!

 

Powder Facial Mask är en unik ansiktsmask i sin kombination av noggrant utvalda ingredienser. För att stöda och vitalisera huden har denna kombination av:

 • Ekologiskt odlat havre från Finland
 • Den finaste betonit leran och
 • Ekologiskt odlat finmalet aloe vera pulver
blandats ihop. 

   

  Det är en djupt återfuktande och renande ansikts/kropps mask men du kan också göra en ”armpit detox” med denna mask! (Mer info kommer längre ner)

   

  Passar alla hudtyper men är speciellt bra för dig som känner att din hud är torr, fuktfattig, har nån inflammation eller är grå och glåmig.

   

  INCI: Natural Sodium Bentonite (Betonite clay), Avena sativa (oat) Kernel Flour* (Colloidal Oatmeal), Aloe Barbadensis Leaf Powder*(Aloevera leaf powder)
  *organic
  All ingredients are vegan & certified organic except Natural Sodium Bentonite that are pure natural.

   

  Ansiktsmasken är i pulverform i burken och du aktiverar den genom att tillsätta vatten, olja eller honung, eller alternativt lite av alla tre.
  Enligt din huds behov.

  Gör så här:

  • Rör ihop ca. 1/2 till 1 tsk ansiktsmaskpulver med 10 ml floder water/vatten + alt. olja, honung. Pulvret sväller lite vid kontakt med vätska och du behöver en liten mängd för inget tjockt lager behövs.
  • Applicera masken med fingrar eller en Solfjäder pensel på en väl rengjord hy. Låt verka ca 5-20 minuter (har du blandat ansiktsmasken med enbart vatten, tvätta bort masken innan den torkar på huden, hinner masken torka på huden, suger den åt sig fukt från huden. Vill du ha masken att verka längre rekommenderar vi att du blanda i lite olja eller alternativt att du sprayar vårt Flower Water-Neroli på masken så den inte torkar.
  • Tvätta bort ansiktsmasken med rengöringssvampar eller lägg en varm kompress över.
  • Efter ansiktsmasken är det viktigt att du följer upp med fukt och fett, vi rekommenderar vårt Flower Water- Neroli som fukt och vår Face Oil som fett.  Olika effekter av olika blandnings metoder

  Blanda med vatten: En mer djuprengörande effekt. Verkningstid max 8-10minuter


  Blanda med olja: En mer vårdande rengöring. Verkningstid 10-15 minuter


  Blanda med honung: En mer skonsam djuprengörande effekt. Verkningstis 15-20 minuter


  En kombination av alla ger väldigt behaglig peeling och mask kombination.

  Vill du vara säker på att huden inte drabbas av fuktförlust rekommenderar vi att du köper ett silicon cover skydd som hjälper till att kapsla och bibehålla fukten i huden.

  Masken har en mild doft av havremjöl och skulle det vara så att du inte gillar dofter kan du blanda i några droppar av antingen vår Massage Oil- Revitalizing eller vår Cleansing Oil för att dölja havremjölets doft om du vill så.

   

   

  Ingredienserna och dess verkan på huden

  Kolloidalt havremjöl gör att huden kan fånga upp havrets fina egenskaper. Att havre är kolloidalt betyder att havre fördelats till så pass små partiklar så huden kan ta upp dom. Den har en bevisad återfuktande och lugnande effekt på huden. Kan även hjälpa till att lindra klåda, rodnad, svullnad och eksem.

  Aloe vera är mest känd för sin verkan på hudproblem som akne, brännskador, eksem, bölder, psoriasis, insektsbett, håravfall och rosacea. Den hjälper också vid sårläkning, eftersom den tillför huden fukt och syre, dämpar inflammationen och oskadliggör bakterier.

  Bentonitlera är en naturlig minerallera som består av nedbruten vulkanaska. Leran utgör en fantastisk ansiktsmask tack vare sin absorberande förmåga som hjälper huden att bli kvitt överflödigt fett och orenheter. Den tar också bort döda hudceller och med fördel kan ansiktsmasken även användas som peeling.

  Lermasken är också bra för att minska porer, den ger en fräsch och len yta!

  Du kan också självklart använda produkten på andra ställen på kroppen, t. ex på torra hudpartier.

  Den är helt ljuvlig på t. ex spruckna eller torra händer/knogar

   

   

  Facial powder mask som peeling

  Ja du kan absolut använda den som peeling till ditt ansikte. Vi rekommenderar att inte peela huden i ansiktet, vi vill skydda den naturliga mikrofloran och inte gå åt för att förstöra den men på de sätt vi peelar huden inom holistisk hudvård är:

  Alt.

  Applicera masken och låt verka, efter verkningstid kan du försiktigt börja göra cirklande rörelser över ansiktet med dina fingrar. På så sätt får du en lätt peeling till huden också.

  Andra sätt att peela huden på är att använda dig av florsocker eller honung. Men det tar vi i ett annat inlägg där vi går genom peeling. 

   

  Facial Powder Mask som armpit detox

  Har du använt en deo som innehåller nån form av kemikalier och vill göra en armpit detox?

  Då rekommenderar vi varmt att prova följande för att få ut slaggämnen ur huden och snabbare få en armhåla fri från kemikalier.

   

  Skrubba din armhåla lätt och varsamt med vår Salt Body Scrub, gör det här när du inte är helt nyrakad i armhålan eftersom salterna kan svida på en nyrakad hud.

  Efter scrub applicerar du vår Facial Powder Mask som du blandat i samma förhållandena som när du gör din ansiktsmask, här rekommenderar vi att enbart blanda med vatten för att få ut största möjliga detox effekt. Har du en mycket känslig armhåla kan du tillsätta lite av våra Massage Oil- Revitalizing som också har dränerande inverkan.

  Låt masken verka från 10-20 minuter. Här kan du förlänga verkningstiden för att få en ordentlig detox, kom bara ihåg att återfukta efteråt.

  Torka eller skölj bort masken, spraya vårt Flower Water - Neroli i armhålan och massera in lite Massage Oil- Revitalizing. Undvik deo samma dag så får din armhåla vila och andas naturligt.

   

   

  Du kan upprepa denna behandling om du vill för att detoxa armhålan och du behöver inte alltid använda Salt scrub innan. 

  Under dom första dagarna efter behandlingen kan du märka att du luktar lite mer av svett än normalt, det brukar oftast lägga sin inom ett par dagar. Det är bara slaggämnen som vill ut från kroppen.

   

  "Facial Powder Mask kan användas så ofta du vill, den är så pass snäll mot din hud"

   

  Några tips

  För att enklast få rörd om masken har vi Solfjäder pensel till salu i vår webshop som du enkelt rör om masken med i en liten skål eller i ett glas. Har du problem med att få masken len i konsistensen kan du prova blanda den med ljummet vatten och inte kallt, vill du ha en kall ansiktsmask kan du efter blandning ställa in den i kylen ett tag, då är den extra skön för dig med värmande hudrodnader, solbränd hy, rosacea eller till dig som önskar en avsvalkande ansiktsmask 🙂 

  Har du ytterligare några frågor är det alltid fritt fram att vara i kontakt med oss! 

  Takaisin blogiin

  Kirjoita kommentti