Innehåll som kan döljas

Vår HISTORIA

I'M Nordic Eco Cosmetics är ett välkänt varumärke inom ekologisk skönhet i Österbotten Finland, som grundades med visionen att erbjuda högkvalitativa produkter som är skonsamma mot både människor och naturen. Företaget har en intressant historia som sträcker sig tillbaka till att blivit skapad genom ett kärleksfullt hobbyföretag (M HandMade) 2016 i Jakobstad Finland. 
Nya vindar blåste i slutet av 2021 när företaget fick ny ägare och flyttade till nya produktionsutrymmen i Kronoby.
År 2023 skedde en total förändring, då företaget fick presentera sig med sitt nya namn och visuella omvandling.
Idag är I’M Nordic Eco Cosmetics ett kvinnoägt företag som drivs av Paulina Åkerlund.
Genom sina utbildningar inom hud och hårvård, medicinsk fotvård och företagsekonomi har hon tidigare jobbat 10 år med egen salong (Paulinas Skönhet & Hälsa) grundat 2012. Genom sin egna allergi och överkänslighet mot kemikalier vill hon skapa en hudvårdsserie med nytänkande!
Hon vet genom sin erfarenhet vad hud och hår behöver för att må bra, hennes holistiska synsätt och ansvarsfulla engagemang för naturen driver henne till att vela skapa och ge en hud och hårvårds serie med respekt mot människohälsan, djur och natur.
Våra produkter säljs idag både online och i fysiska butiker. Företagets framgång beror på deras passion för hållbarhet, deras höga ingrediens kvalitetsstandarder och deras ständiga strävan efter innovation inom naturlig och ekologisk skönhet.

Vårt KONCEPT , dagens hud och hårvård

I'M Nordic Eco Cosmetics erbjuder mer än bara hudvård - vi strävar också efter att främja förståelse för ett holistiskt synsätt på skönhet och välbefinnande. Genom att betona vikten av att ta hand om både inre och yttre hälsa, erbjuder vi en helhetsupplevelse för våra kunder.
Varumärket tror på att skönhet och hälsa är sammankopplade och att en hälsosam hud är resultatet av en balanserad livsstil och omsorg om både kropp och själ. De främjar en holistisk syn på skönhet genom att erbjuda produkter som inte bara fokuserar på att förbättra hudens utseende, utan också på att stärka hudens hälsa och välmående på djupet.
Genom att använda naturliga och ekologiska ingredienser strävar I'M Nordic Eco Cosmetics efter att minimera påverkan på huden och miljön samtidigt som de ger de bästa resultaten. Deras produkter är utformade för att vara skonsamma mot huden genom att bidra och stödja till att bevara dess naturliga balans. Genom att undvika skadliga kemikalier och istället använda sig av växtextrakt, oljor, naturliga leror, salter och essentiella oljor, erbjuder de en ren och naturlig approach till hudvård.
”I en värld där en fjärdedel av den globala befolkningen lider av vattenbrist, vill vi betona vikten av vattenfri hudvård som vi erbjuder. Genom att välja vattenfria hudvårdsprodukter kan du redan vid köpbeslutet minska onödig förbrukning av vatten med 70%. Visste du att i produkter som innehåller vatten utgör endast 30% av innehållet de aktiva ingredienserna? Vi erbjuder dig 100% aktiva ingredienser i våra vattenfria produkter.”
Vi vill också sprida kunskap och förståelse för vikten av att integrera en holistisk syn på skönhet i ens dagliga rutiner. Genom att erbjuda information om ingredienser, tillverkningsprocesser och individuella hudbehov, hjälper vi kunderna att ta välgrundade beslut och skapa en personlig hudvårdsrutin som är anpassad efter deras specifika behov.
”Vi har aldrig konsumerat så mycket som vi gör idag, ändå har vi inte sett att vår hud mår bättre!”
Studier visar att det finns två typer av ämnen som påverkar mikrofloran negativt, konserveringsmedel och tensider.
Grundaren till I’M Nordic Eco Cosmetics, Paulina har själv genomgått många tonårs år med en hud som reagerade med acne utslag, hon har även utvecklat kemikalie och doft allergier genom syntetisk hudvård.
”Jag har aldrig fått ett helhetsperspektiv av vad huden är och vad huden gör för oss när jag handlat kosmetika som 15 åring.
Jag vill försöka vara den personen jag hade behövt när jag som tonåring sökte hjälp för min acne”
Så, I'M Nordic Eco Cosmetics erbjuder inte bara hudvårdsprodukter, de erbjuder också en förståelse för vikten av att omfamna en holistisk syn på skönhet där hälsa och välbefinnande är centrala. Genom att erbjuda naturliga och ekologiska produkter och sprida kunskap hjälper de sina kunder att uppnå en frisk och strålande hud från insidan och ut.

Vår VISION

I'M Nordic Eco Cosmetics strävar efter en vision där skönhet, hälsa och hållbarhet håller varandras händer. Vår vision är att erbjuda ekologiska och naturliga skönhetsprodukter som inte bara gör underverk för din hud, utan också för vår natur.
Idag börjar kunskapen bli större och man börjar förstå att det spelar roll vad man smörjer in sin hud med och vad man spolar ut genom avloppen genom sin kosmetikakonsumtion.
Vi tror på en holistisk syn på skönhet som omfattar både inre och yttre välbefinnande. Våra produkter är noggrant formulerade med naturliga ingredienser av högsta kvalitet för att ge dig effektiva resultat utan att kompromissa med din hälsa eller miljön. 
”Vi har inga kemikalier i våra produkter, allt det vi skapar ger naturen oss, det är en gåva som vi vill förvalta väl”
Genom att använda ekologiska och hållbart framställda ingredienser strävar vi efter att minska vår påverkan på naturen och främja en mer hållbar skönhetsindustri. Vi sätter stort värde på transparens och arbetar för att ge våra kunder tydlig information om ingredienser och produktionsmetoder. Idag tillverkas alla våra produkter som handarbete. 
Vi är stolta över att vara en del av den växande rörelsen mot mer medveten konsumtion och hållbara val. 
Tillsammans strävar vi efter att skapa en värld där skönhet är hållbar, medveten och full av omsorg. 
Vi är tacksamma att naturen ger oss det vi behöver!
I’M Nordic Eco Cosmetics - där skönhet möter hållbarhet på ett naturligt sätt.
Våra produkter har tilldelats Nyckelflaggan-märket, vilket indikerar att våra produkter är tillverkade i Finland. Som företag är ett av våra uppdrag att främja sysselsättningen i Finland.
Nyckelflaggan är ett tydligt och välkänt tecken på finskt arbete och kvalitét. Med våra val kan vi göra gott på många sätt.