OCM? Oil Cleansing Method

OCM? Oil Cleansing Method

Utforska den naturliga skönheten med Oil Cleansing Method (OCM) och ekologisk hudvård från I'M Nordic Eco Cosmetics

 
Idag strävar vi efter att inspirera och utbilda våra läsare om fördelarna med naturlig och ekologisk hudvård. Idag ska vi titta närmare på en revolutionerande metod för rengöring av huden - Oil Cleansing Method (OCM) - och hur den passar in i vår filosofi om hållbar skönhet.
 
OCM är en gammal teknik som använder naturliga oljor för att rengöra huden på ett skonsamt och effektivt sätt. Genom att använda oljor som liknar hudens naturliga oljor, kan OCM lösa upp smuts, överflödigt talg och makeup utan att torka ut eller störa hudens naturliga balans. Förutom att rengöra huden, kan OCM också ge näring och fukt till huden, vilket gör den perfekt för alla hudtyper, inklusive torr och känslig hud.
 
Vid I'M Nordic Eco Cosmetics tror vi på kraften i naturen när det gäller hudvård. Våra produkter är tillverkade av ekologiska och naturliga ingredienser, fria från skadliga kemikalier och tillsatser. Genom att använda OCM med våra produkter kan du uppnå en ren, fräsch och strålande hud på ett sätt som är skonsamt mot både din hud och miljön.
 
Att välja ekologisk hudvård är inte bara bra för din egen hälsa och välbefinnande, det är också ett sätt att visa omtanke för planeten. Genom att minska användningen av kemikalier och giftiga ämnen i våra skönhetsprodukter, kan vi bidra till att bevara naturen och minska vår påverkan på miljön.
 OCM med oljerengöring
 
Så här gör du OCM:
 
  1. Ta vår Cleansing Oil – Rose geranium med balanserande egenskaper och pumpa upp 2 pumppar i dina händer.
 
  1. Applicera oljeblandningen på torr/fuktad hud och massera varsamt in i huden i cirkulära rörelser i 1-2 minuter. Detta hjälper till att lösa upp smuts, överflödigt talg och makeup. Destu längre massage du gör destu mer olja/smuts avlägsnas från huden.
 
  1. Fukta en cellulosa svamp med varmt vatten alternativt kan du använda en fuktad handduk för att ge dig själv en extra lyxig känsla (förse dig bara för att handduken är ren), placera den över ansiktet i några sekunder för att ånga upp porerna.
 
  1. Försiktigt torka bort oljan och smutsen från huden, upprepa vid behov tills huden känns ren och fräsch.
Efter oljerengöringen kan du också göra dubbelrengöring, detta rekommenderar vi inte att göra varje dag men varannan dag kan du sätta in en dubbelrengöring i din hudvårdsrutin.
Dubbel rengöring görs tillsammans med OCM och vår Oatmeal & Lavender Soap.
Denna tvål är framtagen för just ansiktshuden och rengör effektivt men milt ditt ansikte utan att torka ut. Du kan antingen gnugga tvålen mellan dina händer eller direkt i cellulosa svamparna för att sen lätt massera över ansiktet efter oljerengöringen, på så sätt får du en "djupare" rengöring. 

Vi kommer framöver sammanställa ett separat inlägg om just dubbelrengöring.

 
Dubbelrengöring med hårdtvål 
 
Oil Cleansing Method (OCM) för olika hudtillstånd:
Torr hud:
   - OCM är idealiskt för torr hud eftersom det hjälper till att återfukta och nära huden utan att torka ut den.
   - Oljorna i OCM binder fukt till huden och kan hjälpa till att minska torrhet och flagning.
   - Genom att använda oljor som är rika på vitaminer och antioxidanter kan OCM ge näring och förbättra hudens elasticitet.
 
Fet hud:
   - Trots att det kan låta kontraintuitivt är OCM effektivt för fet hud eftersom det hjälper till att lösa upp överflödigt talg och smuts som kan leda till tilltäppta porer och akne.
   - Genom att använda rätt kombination av oljor kan OCM balansera produktionen av talg och minska överflödig olja på huden.
 
Kombinerad hud:
   - För kombinerad hud kan OCM anpassas genom att fokusera på olika områden av ansiktet.
   - Till exempel kan torra områden behandlas med en lite kortare massage, medan fetare områden kan behandlas med en längre massage.
 
Känslig hud:
   - OCM är skonsamt för känslig hud eftersom det inte innehåller skarpa kemikalier eller rengöringsmedel som kan irritera huden.
   - Många naturliga oljor som används i OCM, som jojoba olja och rosen geranium, har lugnande egenskaper som kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation.
 
Mogen hud:
   - För mogen hud kan OCM hjälpa till att bekämpa tecken på åldrande genom att förbättra hudens elasticitet och lyster.
   - Oljor som är rika på antioxidanter, som rapsolja och tistelolja, kan bidra till att skydda huden mot fria radikaler och främja cellförnyelsen.
 
Genom att anpassa oljeblandningen efter din hudtyp och behov kan du dra nytta av OCMs många fördelar för att uppnå en friskare och mer strålande hud. Kom ihåg att alltid prova en liten mängd av oljeblandningen på en liten del av huden först för att säkerställa att den fungerar bra för dig.

 

Har ni frågor kring OCM är ni hjärtligt välkomna att rådfråga oss via mail eller besöka vår butik.

 

Hudvårdsrutin med ekologiska produkter

 
Tack för att du tog dig tid att läsa vårt blogginlägg. Vi hoppas att det har inspirerat dig att ta steget mot en mer hållbar och naturlig skönhetsrutin. Kom ihåg att din hud förtjänar det bästa - välj ekologiskt och låt naturen ta hand om dig!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar